Yhteystiedot/ Esittely

Koirapalvelu Kultahäntä
Y-tunnus 2616901-5

Käyntiosoite: Viittatie 21 B, 01640 Vantaa


044 975 4014

kultahanta@gmail.com
www.kultahanta.fi



Sanna Helenius:
Ammattitutkinnon suorittanut koirahieroja
Eläin- ja ongelmakoirakouluttaja
Perinteisen kiinalaisen lääketieteen ja kraniosakraaliterapian opiskelija


Valmistuin Suomen Eläinkoulutuskeskuksen kouluttajakoulutuksesta vuonna 2013 ja ongelmakoirakouluttajan opinnot sain päätökseen keväällä 2014. Koirahierojaksi valmistuin Tampereen Koirahierojakoulusta vuonna 2015. Eläintenhoitajan ammattitutkinnon (osaamisalana koirahieroja) suoritin Amiedulla vuonna 2015. Kiinnostus eläimiin ja erityisesti koiriin sai alkunsa jo vuosia sitten, ja eläinten koulutus ja hyvinvointi ovat aina olleet suurimpia kiinnostuksen kohteitani.

Kouluttajana minulle on tärkeää saada koira ja omistaja toimimaan yhdessä tiiminä ja nauttimaan elämästä ja arjesta. Koulutustilanteista pyrin aina tekemään mahdollisimman hauskoja ja innostavia sekä koiralle että omistajalle. Koulutus perustuu eläinten käyttäytymistieteisiin ja eläinten oppimispsykologiaan. Lähtökohtana on aina oikean käytöksen vahvistaminen ja palkkion oikeanlainen käyttö. Koirahierojana pyrin tekemään hoitotilanteista koiralle miellyttäviä ja rauhallisia, tilanteen mukaan etenemään jokaiselle koiralle parhaiten sopivalla tavalla.

Tavoitteenani on kehittyä jatkuvasti ja pyrin laajentamaan osaamistani kurssien, luentojen ja alan kirjallisuuden kautta. Olen mm. Dobo koulutusohjaajakoulutuksesta valmistunut Dobo-ohjaaja (2014), suorittanut Karen Pryor Academyn Puppy Start Right-koulutusohjaajakurssin (2016) ja tehnyt hajutyöskentelyn syventäviä opintoja Suomen Eläinkoulutuskeskuksella (2016).

Alkuvuodesta 2017 aloitin akupunktio-opinnot ja syksyllä 2017 myös kraniosakraaliterapia opinnot; koulutus kestää kolme vuotta ja erikoistun  sekä koirien että ihmisten hoitamiseen. Lisäksi opiskelen tällä hetkellä koirien ravitsemusneuvontaa.

Koirahieronnan/hyvinvoinnin jatko-opintoja ja kursseja:

8/2017 -> Kraniosakraaliterapia (koirat ja ihmiset): Tampereen kraniosakraalikoulu
1/2017 -> Perinteinen kiinalainen lääketiede: Tampereen kraniosakraalikoulu
1/2017 Koiran dissektio (osteopaateille ja koirahierojille)
9/2016 Palpaation kehittäminen: Osteopaatti Hanna Kivinen
6/2016 Koiran selkärangan tutkiminen ja hoito: Osteopaatti Jerry Ketola
4/2016 Koiran kipu ja kompensaatio: Osteopaatti Jerry Ketola
4/2016 Faskiamanipulaatio: Tuulia Luomala ja Mika Pihlman
1/2016 Biomekaniikka 2: Osteopaattinen hieroja Jaana-Kaisa Timonen
11/2015 Urheilukoiran fysiikka: Fysioterapeutti Anna Boström
2/2015 Biomekaniikka 1: Osteopaattinen hieroja Jaana-Kaisa Timonen

Kotona meillä asustaa kaksi kääpiövillakoiraa ja kaksi maltankoiraa joiden kanssa harrastetaan agilityä, Nose workia, rally-tokoa, doboa ja temppuja omaksi iloksi ja aktivoinniksi. Tällä hetkellä kilpailen vanhemman villakoirani kanssa agilityssä 3-luokassa, rally-tokossa mestari-luokassa (RTK4) ja Nose workin 1-luokassa josta kaksi luokkanousuun oikeuttavaa tulosta.

Olen Suomen Koirahierojat ry:n jäsen ja kuulun myös eläinkouluttajakiltaan. Olen sitoutunut noudattamaan eläinkouluttajien eettisiä sääntöjä.