Dobo®

Koulutan Doboa ShowHau Centerillä Vantaan Tammistossa. Tervetuloa mukaan kursseille!

www.showhaucenter.fi
Mitä on Dobo?

Dobossa koira ja omistaja liikkuvat ja pitävät hauskaa yhdessä. Omaa lihaskuntoa voi kasvattaa samalla kun harrastaa yhdessä koiran kanssa. Hyödyt ovat samat sekä koiralle että omistajalle: lihaskunto, liikkuvuus, tasapaino ja kehonhallinta kehittyvät. Myös keskittymiskyky ja venyvyys paranee. Suurin hyöty on syvien lihasten kehittyminen. Lisäksi yhdessä tekemisen ja oppimisen myötä koiran ja omistajan suhde vahvistuu.

Dobossa liikutaan käyttäen apuna tasapainotyynyjä ja jumppapalloja. Pallot ovat ovaalin muotoisia ja kestävämpiä kuin normaalit jumppapallot ja tästä syystä sopivat paremmin koirille. Kaikentasoiset treenaajat saavat itselleen tehokkaan harjoituksen koska liikkeet ovat helposti muuteltavissa helposta haastavammaksi. Dobo-liikkeitä on kolmenlaisia: koiran tekemät, ihmisen tekemät ja yhdessä tehtävät.

Dobo sopii siis kaikille koirille ohjaajineen, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Harjoitella ei pidä jos koiralla on kuumetta, jokin tulehdus tai parantumaton vamma tai murtuma, lihaksen venähdys tai revähdys, harjoittelua haittaavia haavoja, tarttuva tauti tai jos koiran tiineys on loppupuolella. Jos olet epävarma jostain koiran terveyteen liittyvästä asiasta tai jos koiralla on esim. rakenteellinen vika, ole yhteydessä eläinlääkäriin, fysioterapeuttiin tms. ennen kuin aloitat Dobon.

Tältä videolta voit katsoa esimerkkejä koirien Dobo-liikkeistä: